Buna ziua,
Ce pot face daca am dat masina unui vecin cu gandul de a i-o vinde dar i-am precizat faptul ca nu as dori sa o vanda mai departe pt ca tin la masina ( eu avand o alta masina) ? Tin sa precizez ca dansul mi-a dat suma de 650 de euro dar noi nu am incheiat niciun contract de vanzare-cumparare! Dansul ( om pe care il cunosc de mai bine de 20 de ani ) a pus masina la vanzare la pretul de 1300 dupa cateva zile ( el nevrand sa imi ofere initial 800 euro pe motiv ca masina nu valoreaza atat iar fara cunostine in cauza si tinand cont de faptul ca este vecinul meu am cedat). In momentul de fata doresc sa imi iau masina inapoi pt ca nu mi se pare ‘pur omeneste’! Dansul nu doreste sa imi dea masina, nu detine copie dupa actul meu de identitate, nu avem incheiat un contract de vanzare cumparare! Totodata acesta afirma ca a investit inca 150 de euro in masina dar eu cand am cerut facturile a spus ca nu le are! Refuz sa platesc acei bani! M-a ‘amenintat’ ca el o poate vinde in orice zi ( desi e imposibil legal fara prezenta mea) ! Varianta mea este de a merge la politie! Cum sa procedez?
Va multumesc.
Daca la data cand a-ti primit banii de la cumparator i-ati predat si toate actele masinii , se considera instrainarea efectuata,chiar daca nu a-ti incheiat un act de vanzare cumparare. Daca vrea sa instraineze masina va avea nevoie de certificat fiscal si banuiesc ca masina inca figureaza la financiar pe numele d-stra, neexistand un act de vanzare nu avea cum sa o inscrie pe rol la financiar. La vanzare va avea nevoie de certificat fiscal si nu il poate ridica de la financiar decat doar prin d-stra fiind titular de rol. Inca un aspect, nu puteti sa il obligati pe cumparator sa nu vanda la alta persoana masina deoarece este proprietar si poate face ce doreste cu proprietatea sa.
Dar am dreptul sa ma razgandesc atata timp cat nu am semnat nimic! Dansul refuza sa imi dea masina ba chiar mai mult a mutat-o din fata blocului ( suntem vecini ) !