avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contravenþii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contravenþii

În art.28 din OG 2/2001 privin regimul juridic al contravenţiilor se prevede dreptul contravenientului de a achita în 48 de ore de la încheierea pr.verbal sau de la comunicarea acestuia, jumătate din minimul amenzii.
În art.45 al.2 din Lg.92/2007 privind transportul public local se prevede: constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei parsoanele fizice care călătoresc cu mijloace de transport public de persoane fără titlu de călătorie valabil. Până la al.7 mai sunt prevăzute şi alte contravenţii.
În art.46 din Lg.92/2007 se prevede: contravenţiilorprevăzute la art.45 alin.2-7 le sunt aplicabile dispoziţiile OG 2/2001 cu excepţiacelor ale art.28.
Aceasta înseamnă că persoanele care circulă cu autobuzul, tramvaiul şi troleibuzul şi sunt amendate nu pot achita în 48 de ore jumătate din minimul amenzii ? Nu li se creează prin această reglementare o situaţie discriminatorie faţă de alţi contravenienţi ?

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati pt o contestatie vladu_valii vladu_valii 1) exista posibilitatea platii jumatatii din minimul amenzii prevazute la art. 45,alin. 2 din Lg. 92/2007( fratele meu a fost depistat de politia comunitara ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)