avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea din concediu crestere copil

Buna ziua,am o intrebare,in luna mai 2014 copilul meu implineste 2 ani,conform noilor legi se prevede ca in ultima luna de concediu, sa stea tatal acasa cu copilul o luna ,asta insemnand ca eu trebuie sa merg la munca cand copilul are 1 an si 11luni,dar cum ramane in cazul in care sotul meu,nu are loc de munca ,si nici nu este in somaj,cum poate el sa stea acasa in concediu legal?e posibil ca luna asta sa stau acasa eu,avand in vedere faptul ca sotul meu nu lucreaza?va rog sa-mi dati raspuns dc stiti,multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MarianaMary200 , utilizator 19:32, 14 Martie 2014
1. - Pentru ca sotul sa poate intra o luna in concediu crestere copil (CCC) trebuie sa indeplinesca conditiile legale.
- Adica in cele 12 luni premergtoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi avut venituri din salarii sau sa fi fost in somaj indemnizat sau in concediu medical.
- Daca indeplineste aceste conditii poate intra in CCC o luna de zile chiar daca acum nu are un loc de munca.

2. - Daca nu indeplineste conditiile de mai sus atunci puteti sta dvs. in CCC pana in ziua in care implineste copilul 2 ani (cu ziua urmatoare va puteti relua activitatea la locul de munca).
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie (sau la AJPIS) sa dovediti ca sotul indeplineste conditiile si sa primiti dvs. indemnziatia si in ultima luna.
- O sa va spuna acolo ce dovezi sa aduceti.

tudorvaleriu a scris:

.....
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie (sau la AJPIS) sa dovediti ca sotul indeplineste conditiile si sa primiti dvs. indemnziatia si in ultima luna.
- O sa va spuna acolo ce dovezi sa aduceti.

Cred ca este o mica eroare : trebuia sa se mentioneze ca , sotul nu indeplineste conditiile, in loc de sotul indeplineste conditiile.

====

Dovada ca sotul nu indeplineste conditiile poate fi : adeverinta eliberata de catre Adm. Fin ca nu realizeaza venituri, certificatul eliberat de catre ITM ca nu are c.i.m..
Asa este, trebuie sa dovedeasca faptul ca sotul nu indeplineste conditiile si atunci sotia va sta in CCC pana implineste copilul 2 ani.
va multumesc mult pt raspuns, o seara placuta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatia de crestere a copilului pentru o mama somera paraschiv-raluca paraschiv-raluca Ce se intampla cand mama este somera , cu 12 luni , inainte de momentul nasterii copilului. Mai poate beneficia de indemnizatie? Ce valoarea poate avea ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal de 1 luna vivi23ro vivi23ro buna ziua daca pe 26 noiembrie 2014 copilul implineste 2 ani si tatal nu a luat inca concediu crestere copil, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)