avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Actul casei pentru schimarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Actul casei pentru schimarea cartii de identitate

Bună ziua,

La preschimbarea cărţii de identitate mi s-a cerut actul de casă.Eu am o hotărâre judecătorească de retrocedare, în baza căreia am mai schimbat o dată buletinul, acum 10 ani. Acum mi s-a spus că trebuie să se facă nişte verificări pe teren, de către poliţie, întrucât din această hotărâre nu rezultă că la adresa respectivă este o locuinţă, ci o construcţie.
Ce demersuri trebuie să fac pentru a avea un document clar, de posesie a unei locuinţe?

Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:23, 15 Martie 2014
Nu ati intabulat in cartea funciara in baza acelei hotarari? Daca da, solicitati un extras CF .
@pusa2mimi
Nu stiu cum o fi stand treaba la d-voastra in oras/judet sau in urbea lui @derulator, dar la mine in oras (municipiu, capitala de judet! te joci :giggle:), eliberarea unui extras de carte funciara, modelul nou, in format asa-zis electronic (aiurea!...e o banala hartie !) este taxata cu 86 de lei !!!
Asa ca mai bine astepti o zi-doua, o luna, pana vine organul si confirma ca DA, constructia din actul de retrocedare este o locuinta :yes:
Un extras de informare costa 20 lei si atat e suficient ca sa dovedeasca ceea ce ii solicita la preschimbare CI. Cine spune ca ii trebuie (obligatoriu)in format electronic? Nu stiu daca la voi in "capitala de judet" e mai ceva decat la mine in resedinta de judet, poate la voi ii mai cu "coarne" dar de anul trecut de cand si-a schimbat sotul meu CI nu s-au dat peste cap legile NU?:hm:
@pusa
Cine are noroc are... noi suntem mai napastuiti :giggle:
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
DlGoe, utilizator

Acum mi s-a spus că trebuie să se facă nişte verificări pe teren, de către poliţie, întrucât din această hotărâre nu rezultă că la adresa respectivă este o locuinţă, ci o construcţie.

Asteptati verificarea in teren, cu actul dus si cu nota de constatare a politistului vi se poate face cartea de identitate. In opinia mea nu aveti nevoie de extras de carte funciara.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei locuinte flory84 flory84 Buna ziua,am gasit sa cumpar o casa,la un pret bun ,insa casa este in curte comuna,si e casa nationalizata,am vorbit cu vanzatoru si a spus ca el si sora lui ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)