La preschimbarea cărţii de identitate mi s-a cerut actul de casă.Eu am o hotărâre judecătorească de retrocedare, în baza căreia am mai schimbat o dată buletinul, acum 10 ani. Acum mi s-a spus că trebuie să se facă nişte verificări pe teren, de către poliţie, întrucât din această hotărâre nu rezultă că la adresa respectivă este o locuinţă, ci o construcţie.
Ce demersuri trebuie să fac pentru a avea un document clar, de posesie a unei locuinţe?
@pusa2mimi
Nu stiu cum o fi stand treaba la d-voastra in oras/judet sau in urbea lui @derulator, dar la mine in oras (municipiu, capitala de judet! te joci :giggle:), eliberarea unui extras de carte funciara, modelul nou, in format asa-zis electronic (aiurea!...e o banala hartie !) este taxata cu 86 de lei !!!
Asa ca mai bine astepti o zi-doua, o luna, pana vine organul si confirma ca DA, constructia din actul de retrocedare este o locuinta :yes:
Un extras de informare costa 20 lei si atat e suficient ca sa dovedeasca ceea ce ii solicita la preschimbare CI. Cine spune ca ii trebuie (obligatoriu)in format electronic? Nu stiu daca la voi in "capitala de judet" e mai ceva decat la mine in resedinta de judet, poate la voi ii mai cu "coarne" dar de anul trecut de cand si-a schimbat sotul meu CI nu s-au dat peste cap legile NU?:hm:
Acum mi s-a spus că trebuie să se facă nişte verificări pe teren, de către poliţie, întrucât din această hotărâre nu rezultă că la adresa respectivă este o locuinţă, ci o construcţie.
Asteptati verificarea in teren, cu actul dus si cu nota de constatare a politistului vi se poate face cartea de identitate. In opinia mea nu aveti nevoie de extras de carte funciara.