Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe numele de fata. Din momentul cand am intentat actiunea de divort am plecat sa stau cu chirie din caminul conjugal fortata de inprejurari deoarece sotul meu ma amenintat cu moartea si am facut o plangere penala. Deci nu mi am parasit caminul conjugal de bunavoie ci fortata de situatie. Eu cu sotul meu am trait casatoriti 23 de ani , rezultand un copil, dar care are acum 29 de ani, deci este major, in timpul casatoriei am construit o casa si la primarie sunt trecuta cu imobil inpreuna cu sotul meu. Nu am intentat inca procesul de partaj, din motive financiare, dar stiu ca aceasta o pot face oricand. De curand ma m dus la primaria localitatii sa iau o adeverinta pentru preschimbare buletin si nu a vrut sa mi elibereze pe motiv ca nu mai locuiesc acolo. Intrebarile mele sunt urmatoarele: daca am imobil si am rol pe el de ce nu vor sa mi elibereze adeverinta? Pana la terminarea partajului eu cum o sa mi scot buletinul?
Si cealalta intrebare ar fi daca buletinul pe care il detin acum este ilegal, dar totusi expira la 2022 , dar nu am acelasi nume , cel de fata.
====
@ Interventie moderator
Nu mai scrieti cu majuscule intrucat este foarte greu de citit si consitutie o incalcare a Regulamentului acestui Forum.
Puteti sa va intocmiti buletinul si daca scoateti un extras de carte funciara pentru imobilul pe care-l aveti in comun, el tine loc de act de proprietate si de adeverinta pe care nu v-au eliberat-o cei de la primarie.
Legal nu puteti sa folositi buletinul vechi pentru ca aveti sentinta care stipuleaza schimbarea numelui.
De ce sa dati banii la cartea funciara cand cei de la primarie sunt obligati sa va elibereze adeverinta din moment ce si dvs. sunteti inscrisa in registrul agricol. Dvs. nu le solicitati o adeverinta din care sa rezulte ca locuiti acolo ci ca sunteti titular al unui imobil tip locuinta practic cum ca detineti acea locuinta. Ori cum sunteti proprietar aveti tot dreptul la adeverinta. Daca nu puteti solicita extrasul CF care este valabilitate doar 30 de zile si pe baza lui sa va faceti o noua carte de identitate. Aveati termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei de divort sa va schimbati actul de identitate pe numele de fata. In cel mai rau caz daca nu gasiti intelegere solicitati o carte de identitate provizorie cu noul nume pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu si tot va faceti act de identitate pe fosta adresa. La noua adresa puteti solicita o resedinta pe 1 an ca sa nu va reclame cumva sotul cum ca locuiti acolo fara forme legale.