avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unei locuinte

Buna ziua,am gasit sa cumpar o casa,la un pret bun ,insa casa este in curte comuna,si e casa nationalizata,am vorbit cu vanzatoru si a spus ca el si sora lui sunt singuri proprietari,acolo au locuit parinti lor.Intrebarea mea este::cum pot afla daca e totul in regula,cu actele?daca e adevarat ce spune?unde trebue sa merg sa intreb?nu vreau sa ma trezesc,dupa ceva timp ca vine o alta persoana si revendica locuinta,iar eu sa raman in strada.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: flory84 , utilizator 13:12, 30 Iunie 2009
Solicitati prin notar, ori chiar d-voastra. un extras de carte funciara.
Puteti verifica apoi la Primarie lista dosarelor cu imobile revendicate. Nu de alta dar este posibil ca cel care a revendicat suprafata de teren sa nu fi facut nici o mentiune in cartea funciara. Daca si cartea funciara exista.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Atentie, primariile au straniul obicei de a specifica in adresele prin care confirma ca un imobil nu este revendicat ca respectiva comunicare este facuta in temeiul unor situatii care nu au caracter eyhaustiv.

Cu alte cuvinte, dom primarăş iti spune ca imobilul nu este revendicat, dar ca ar putea sa mai existe neşte cereri de revendicare despre care el, ca primare a urbei, nu prea are habar.
va multumesc,in concluzie pot cere un extras de carte funciara eu fara proprietar?
Extrasele de carte funciara sunt publice. Nu aveti nevoie de acordul proprietarului pentru a il obtine.
E drept ca le spune ”de informare”.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Alin Paidiu, Avocat

Alte discuții în legătură

Situatie juridica imobil calytul calytul Cum adica situatie juridica imobil? Ce trebuie sa contina aceasta situatie.Mi-a cerut Judecatoria o situatie juridica a imobilului de la primarie (vezi toată discuția)
Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Dovada cu inscrisuri Marta Tot Marta Tot Intr-un proces de revendicare imobil nationalizat, mostenitorii revendicatori sunt obligati sa declare ca imobilul respectiv era ipotecat la data ... (vezi toată discuția)