Buna ziua,am gasit sa cumpar o casa,la un pret bun ,insa casa este in curte comuna,si e casa nationalizata,am vorbit cu vanzatoru si a spus ca el si sora lui sunt singuri proprietari,acolo au locuit parinti lor.Intrebarea mea este::cum pot afla daca e totul in regula,cu actele?daca e adevarat ce spune?unde trebue sa merg sa intreb?nu vreau sa ma trezesc,dupa ceva timp ca vine o alta persoana si revendica locuinta,iar eu sa raman in strada.
Va multumesc mult.
Puteti verifica apoi la Primarie lista dosarelor cu imobile revendicate. Nu de alta dar este posibil ca cel care a revendicat suprafata de teren sa nu fi facut nici o mentiune in cartea funciara. Daca si cartea funciara exista.
Atentie, primariile au straniul obicei de a specifica in adresele prin care confirma ca un imobil nu este revendicat ca respectiva comunicare este facuta in temeiul unor situatii care nu au caracter eyhaustiv.
Cu alte cuvinte, dom primarăş iti spune ca imobilul nu este revendicat, dar ca ar putea sa mai existe neşte cereri de revendicare despre care el, ca primare a urbei, nu prea are habar.