Problema mea este ca aproximatix acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier care s-a soldat doar cu avarierea masinilor implicate(3 la numar).Mai exact,eu am intrat usor in spatele unei masini oprite brusc in fata,iar din spate am fost acrosat de o alta masina care venea in viteza!!!In fine,politia a ajuns,a facut constatarile,procesul verbal din care a reiesit ca asigurarea mea va despagubi masina din fata,urmand ca pe mine sa ma despagubeasca asigurarea masinii care m-a lovit in spate.Problema cea mare este ca masina respectiva apartinea unei firme de inchirieri auto care desi platise asigurarea(CASCO), nu intra in vigoare decat din ziua urmatoare.Am incercat sa ajung la o intelegere amiabila cu firma respectiva pt despagubiri dar nu vor sa ma tina de vorba!!!Intrebarea mea este,daca o sa-i actionez in instanta,am sanse de reusita si cam cat ar putea dura un asemea proces????
Totusi... nu are nici o relevanta asigurarea casco a firmei de inchirieri in cazul dvs.
Reparatia se va face pe RCA si probabil va cuprinde numai partea din spate a masinii... fata o faceti din fonduri proprii.
1. Veti fi despagubit doar pentru avariile produse in partea din spate a masinii. Puteti efectua reparatia pe banii dvs. in prima instanta, apoi formulati concilierea si actionati in judecata detinatorul masinii care a avariat vehiculul dvs.
Pentru a va proteja suma achitata in avans, veti solicita instantei sa dispuna obligarea acelei firme la plata sumei achitate cu titlu de reparatie, dobanda legala aferenta acelei sume si cheltuielile de judecata.
2. Daca aveti incheiata o asigurare facultativa pentru masina dvs., atunci va prezentati la asigurator si e problema lui ce face dupa ce va despagubeste;
3. Daca se dovedeste ca masina vinovata care v-a accidentat nu avea asigurare RCA, va puteti adresa unui fond de compensare costituit din contributiile societatilor de asigurare, denumit Fondul de protectie a victimelor strazii, pentru care legea prevede un termen maxim de plata a despagubirilor de 3 luni, cu suportarea din banii proprii a unei fransize de 500 Euro.
Dupa cum puteti vedea, exista, ca intotdeauna, mai multe modalitati de solutionare, de dvs. depinde ce alegeti.:)