avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie data de politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie data de politia locala

Ce mi puteti spune despre valoarea unei amenzi rutiere date de catre politia locala a orasului Sinaia care este diferita de valoarea amenzii rutiere date de catre politia nationala?
Exista vreo norma care le da acest drept? Sa puna amenzi diferite? Atunci de ce mai exista codul rutier al Romaniei?
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
popescuro, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:48, 13 Martie 2014
Care este amenda? Despre ce vorbiti mai exact? Normele juridice sunt aceleasi in toata tara.
Daca politia locala nu a incadrat bine fapta, atunci puteti contesta cu succes amenda. Bafta.
Este vorba de o oprire neregulamentara indicata prin semn de interzicere, pt o perioada de nici 2 minute, pe strada Aosta din Sinaia. Au venit politistii locali sa mi spuna de amenda intre 700 si 1000 roni, in conditiile in care codul rutier spune altceva.
Recunosc, am gresit, insa problema este la ce amenda mi s a spus, plus ca au refuzat sa mi arate acel proces verbal pe motiv ca refuz sa semnez. Adica sa semnez fara sa vad.
Cica primesc prin posta procesul verbal.
Am impresia ca baietii de acolo cam comit abuzuri. Dupa ce ca nu sunt turisti se mai si comporta intr un stil superior comunistilor care i duce inevitabil la faliment, data fiind pustietatea din cursul saptamanii.
Multumesc pt atentie
Aveti dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea PV,daca apreciati util si necesar sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Verificati atent temeiul de drept in baza caruia s-a aplicat sanctiunea
Buna seara,
Chestiunea e ca nu mi s a eliberat nici o copie a PV ului, nici n am fost lasat sa vad ce au scris si pictat baietii acolo, pe motiv ca se trimite prin posta.
Fac contestatie, dar dupa ce? Vorbele baietilor care stau la panda sa jegmaneasca rarisimul turist din cursul saptamanii?
Multumesc pt atentie
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
popescuro, utilizator
Cand vine amenda faceti contestatie, este clar ca s-au purtat abuziv cu dvs. Asta e ...fiti pregatit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare kaufland denisimona denisimona Buna seara, in aceasta seara am luat amenda in parcare la Kaufland pentru ca am parcat pe ultiml loc pentru persoane cu dizabilitati, dupa el urmand cele ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara ma poate amenda pe linie rutiera? danieluno danieluno am primit o amenda de la politia comunitara pentru parcare neregulamentara.....in zona unde am oprit nu am nici un indicator care sa ma impiedice sa opresc.in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)