avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Perioada de preaviz in cazul demisiei este obligatoriu de 20 de zile sau se poate discuta de ambele parti? in contract este trecuta aceasta perioada...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 14 Martie 2014
Angajatorul poate renunta partial sau total la preaviz. Deci se poate ajunge la o intelegere intre parti.
Întrucât termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa total sau partial la beneficiul lui, ceea ce conduce la încetarea contractului de muncă la data renunţării. Renunţarea angajatorului la dreptul de preaviz nu are semnificaţia unei modificări a temeiului încetării contractului de muncă, temei care rămâne în continuare demisia.
(Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 122)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim- demisie doar_eumike doar_eumike Buna ziua, am urmatoarea intrebare : Daca azi imi dau demisia..pot fi maine convocat intr-o sedinta cu privire la activitatea mea in cadrul firmei, apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Demisie, preaviz polo132 polo132 Salut, as avea si eu o problema.Lucrez la Mc Donald si acum 1 saptamana mi-am depus demisia, insa este problema cu preavizul !!! A trecut 1 saptamana de cand ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre demisie vbc1 vbc1 Recent, am demisionat (colegul de birou-cu mare influență asupra sefului) imi făcea de ceva timp avansuri fizice si verbale. Singura care stia de tot ceea ... (vezi toată discuția)