gosy a scris:
Buna ziua,
Se da urmatoarea speta. Cineva vrea sa se razbune pe mine si sa intarzie foarte mult un dosar penal contra lui. In cadrul acelui dosar mi s-a facut o plangere penala pentru o asa zisa evaziune fiscala din 2005. Dovezile reprezinta niste note scrise de mana, pe niste colturi de hartie in care se specifica data, incasari albe si incasari negre. Aceste note nu sunt acte contabile, nu au semnatura mea sau stampila firmei, sunt pur si simplu niste note care pot reprezenta orice. Nu a fost efectuat vre-un flagrant sau vre-un control de la garda financiara. Intrebarile mele sunt :
1) Pot fi acuzat de evaziune fiscala in cazul in care se demonstreaza ca scrisul este al meu si ca doar "incasarile albe" corespunt in contabilitate , deci "probabil" si cele negre ar putea fi adevarate ? Eventual si daca aduce ceva martori mincinosi care pot declara orice ? Ca m-au vazut cu sacul de bani in spate, etc. Ma astept la orice din partea lui.
2) Ce pedeapsa se poate primi daca cuantumul evaziunii este extrem de mic , respectiv 600 RON ? (3 % din 20 000 ron)
Multumesc anticipat,
Cum s-a stabilit ce reprezenta acele insemnari?
Poate ca mergea la piata.
Pana la pedeapsa trebuie sa se stabileasca mai inainte ca este vorba de o infractiune.