avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Bun ziua. Am fost casatorita din 1996 pana in 2013 cand am divortat, avand un copil care este impreuna cu mine.Printre alte bunuri si proprietati dobandite impreuna cu sotul in timpul casatoriei este si o garsoniera,cumparata in 2007, pentru care banii ne-au fost dati de soacra mea fara nici un act. Banii au fost ridicati din banca unde erau pe numele soacrei si inmanati noua.As vrea sa stiu daca la acest imobil am vreun drept, procesul intentat de fostul sot pentru aceasta esta sa revina pe numele soacrei aratand ca banii sunt de la ea.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 09:03, 14 Martie 2014
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, insa in situatia in care fostul sot dovedeste coparticiparea soacrei la achizitia acelui imobil partajarea se face proportional cu cat a contribuit fiecare din cei doi. Mai mult dvs. aveti un drept la jumatate din ce ati facut imbunatatiri la acea garsoniera.
Daca demonstreaza cu inscrisul de la banca, ca banii sunt de la mama sotului, atunci el are cota majoritara de 100% pentru ca banii i-au fost dati de mama acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj zamfir costel zamfir costel :(buna ziua,ma numesc Adriana,am 51 ani,am 31 ani de casatorie,am locuit de la inceput cu sotul la socrii.In caz de divort ce drepturi am eu,socru a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are la partaj? ioana_d2008 ioana_d2008 Prietenul meu este in partaj cu fosta lui sotie.Au de impartit o casa P+1,ridicata cu bani luati cu imprumut ipotecar dintr-o banca pe termen de 25 ani.Tin sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)