Buna seara, va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o mik mare problema intrucat e prima data cand am probleme dupa 8 ani de zile, insa am reusit sa intru serios in incurcatura. Se pare ca am avut 138 km/h intr-o zona cu limita 80 km/h de catre un radar mobil. Procese semnate nu am insa am o dovada care scrie ca are valabilitate 26.04-10.04. E un pic gresita valabilitatea. Oricum eu nu stiu cum se intampla contestatiile si daca aveti ceva sfaturi sa imi transmiteti va rog frumos sa o faceti. Ce e drept eu tocmai depasisem doua masini deci viteza aveam dar 138...nush ce sa zic. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Daniel
Contestatia (plangerea) o faceti impotriva procesului verbal de sanctionare si o adresati instantei de judecata din locul unde s-a savarsit fapta. Plangerea se face in termen de 15 zile de la comunicarea sau inmanarea procesului verbal.
In instanta solicitati ca agentul constatator sa prezinte fotografiile si inregistrarea video din care sa rezulte ca circulati cu viteza mentionata, precum si dovada verificarii metrologice a aparatului radar.
Mie mi s-a intamplat ieri 25.04,dar intrucat nu am semnat nu am procesul. Daca nu mi-l trimit prin posta in 15 zile mai pot face contestatie? Din pacate i-am dat si permisul, deci ei au avantajul.
Documentul intocmit gresit de catre agent , poate fi folosit ca proba (in instanta) a incompetentei agentului care a intocmit-o si eventual motiv de a refuza semnarea proc. verb.Pentru a putea sa deschideti actiunea prin cerere contraventionala, trebuie sa aveti documentul contestat (se depune anexat).Politia trebuie sa vi-l inmaneze in termen de 30 zile de la data intocmirii. (nu a faptei)
Daca vine mai tarziu, puteti sa cereti anularea pentru tardivitatea aducerii la cunostinta.