avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Evitare RCA foarte scump
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Evitare RCA foarte scump

Am o masina inmatriculata pe numele meu, mai exact o dacia solenza.
Eu am 21 ani si am inmatriculat masina pe numele meu printr-o jotarare judecatoreasca pentru a evita plata timbrului de mediu (1500 euro).
Nu am stiut la momentul acela ca daca inmatriculez masina pe numele meu voi plati un RCA asa de scump (750 lei/6 luni).
Intrebarea mea este urmatoarea, cum pot face sa trec masina pe numele tatalui meu pentru a plati un RCA mai ieftin?
Nu stiu exact, dar am inteles ca se poate face act de mostenire sau donatie pentru evitarea timbrului de mediu, nici nu stiu daca se mai plateste timbru de mediu.
Sunt nelamurit si as vrea sa stiu, daca ma puteti ajuta, ce as putea face sa platesc RCA-ul mai ieftin.
Cel mai recent răspuns: jeoanesss , utilizator 09:29, 16 Martie 2014
1-Concret care este interesul dv,tranzactionare bun mobil sau achitare RCA la valoare mai mica ?
2-Orice fel de act de tranzactionare bun mobil in favoarea tatalui dv ,conduce la obligatia achitarii taxei
In cazul dv nu se pune in discutie act de mostenire,pentru ca dv sunteti fiul...
Eventualul contract de donatie din partea dv in favoarea tatalui dv,transfera dreptul de proprietate al bunului auto in favoarea tatalui dv care astfel va trebui sa achite taxa
3-Atentie sporita cu valoarea RCA...verificati temeinic societatea de asigurare unde intentionati sa incheiati polita RCA,avand in vedere seriozitatea acestora la acordarea despagubirilor
1- Interesul meu este sa platesc un RCA cu valoare cat mai mica, actual eu platesc 700 si ceva lei/6 luni, pe mine ma intereseaza sa platesc RCA-ul cat mai ieftin, deoarece masina nu valoreaza mai mult de 1000 euro.
2- Cum pot evita plata tacei timbrului de mediu? Cum pot transfera tatalui meu auto fara ca acesta sa plateasca timbru de mediu?
3- Am cautat cu foarte mare atentie si cel mai ieftin RCA este de 720 lei/6luni, dar in conditiile in care masina nu valoreaza mai mult de 1000 euro ce pot face, e foarte scump RCA-ul.
Tatal dv are dreptul sa solicite instantei de judecata sa dispuna hotarare de inmatriculare auto fara plata texei
As vrea sa stiu totusi care ar fi exceptiile care se prevad la inmatricularea fara plata taxei timbrului de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2014 Ionutsro Ionutsro Bună ziua, doresc să știu dacă plătesc taxa pana în data de 15 martie 2014 și îi voi da în judecată o sa am câștig de cauza? (știu ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina inmatric.in 2006 rawdino rawdino va rog un raspuns:am o masina cumparata in urma cu 3 ani,inmatriculata pe mine,dar prima inmatriculare a fost in 2006 si vreau sa o vand.Viitorul proprietar ... (vezi toată discuția)