avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare masina inmatric.in 2006
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare masina inmatric.in 2006

va rog un raspuns:am o masina cumparata in urma cu 3 ani,inmatriculata pe mine,dar prima inmatriculare a fost in 2006 si vreau sa o vand.Viitorul proprietar tr.sa plateasca el inmatricularea?Am inteles ca se poate merge la notar si sa fac o imputernicire prin care sa-l deleg pe el sa o foloseasca,dar nu as vrea sa platesc eu impozitul sau amenzi de circulatie luate de el dupa cumpararea masinii;Se poate?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:04, 16 Mai 2013
rawdino a scris:
Viitorul proprietar tr. sa plateasca el inmatricularea?

Da. Cumparatorul trebuie sa plateasca tot ce tine de transcrierea dreptului de proprietate.

rawdino a scris:
Am inteles ca se poate merge la notar si sa fac o imputernicire prin care sa-l deleg pe el sa o foloseasca,dar nu as vrea sa platesc eu impozitul sau amenzi de circulatie luate de el dupa cumpararea masinii;Se poate?

In fraza aceasta vorbiti si de imputernicire si de cumpararea masinii. Ori, ori.
Deci : daca ii faceti imputernicire, se poate, nu veti plati amenzile intrucat ii dati auto in folosinta si puteti dovedi ca dansul a fost la volan. Dar impozitul va trebui sa il platiti dvoastra in calitate de proprietar.

Asemenea "combinatii", mai devreme sau mai tarziu se termina cu probleme. Pana la urma cat este timbrul de mediu pentru acel auto, si ce pret are auto ca sa merite complicatiile ...!!(retoric, nu trebuie sa raspundeti)
rawdino a scris:
Masina valoreaza cca.2500euro,am facut un calcul pe un site cu calcularea taxei auto si mi-a dat 4000euro.De fapt e o vanzare dar vreau daca se poate sa evit inmatricularea viitoare,pt ca astfel nu mai valoreaza nimic
Interventie moderator
Va rog nu mai deschideti alt topic pentru acelasi subiect, postati in continuarea celui deschis.
Va multumesc .

trandafir2 a raspuns :
Ati postat in alta parte.
Ce sa zic? Mergeti pe imputernicire notariala si asumativa riscurile problemelor ulterioare.

Cum ati calculat timbrul de mediu? Aveti inscrise pe cartea de identitate a auto, noxele? Daca da, atunci aia este valoarea.

Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu adostyll adostyll Buna ziua , sunt proprietarul unui auto din 2009 ,auto care a fost inmatriculat in rom prima data in 2006 . In CIV sun al 4 - lea proprietar inscris . Am gasit ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar auto inmatriculat ro ionut9230 ionut9230 buna ziua, de curand am cumparat un auto din arad inmatriculat in 2012, pe civ sunt trecuti doi proprietari, primul platind timbrul de mediu dar intre timp a ... (vezi toată discuția)