avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Schimbare proprietar auto inmatriculat RO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Schimbare proprietar auto inmatriculat RO

buna ziua, de curand am cumparat un auto din arad inmatriculat in 2012, pe civ sunt trecuti doi proprietari, primul platind timbrul de mediu dar intre timp a recuperat-o el ne mai fiind proprietarul masinii. eu acum o mai pot trece pe numele meu? ce pot face? Multumesc si astept pareri!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:09, 29 Septembrie 2013
Trebuie sa platiti timbrul si sa inmatriculati auto pe numele dvoastra.
am inteles. dar nu exista o modalitate legala prin care mai pot recupera banii pentru taxa de la vechiul proprietar? El mi-a zis ca nu a recuperat nici o taxa si ca totul e ok.
Nu conteaza ce a zis fostul proprietar, plata sau nu a taxei reiese din adeverinta data de anaf.
Daca insa fostul proprietar si-a recuperat taxa e treaba lui, taxa lui. Acum la noua transcriere a dreptului de proprietare asupta auto, obligatia platii timbrului revine cumparatorului (asa scrie in lege). Deci dvoastra nu aveti ce bani sa recuperati de la fostul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la timbrul de mediu - statul nu-l plateste ? anddym15 anddym15 Buna ziua. Cazul meu este un pic mai ciudat. Am cumparatun autoturism de la ANAF. Masina provine din confiscari. Taxa auto a fost recuperata de fostul ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)