avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna seara
Am un baiat de 19 ani cls XII dar este si angajat cu o jumatate de norma la o firma de 12 luni.Ar putea beneficia in acest caz de pensie de invaliditate,si ce ar trebui sa solicit medicului care il trateaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 15 Martie 2014
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. - Daca va fi incadrat in grad de invaliditate I sau II nu va mai putea sa desfasoare nici o activitate lucrativa aducatoarede venituri.
- Daca va fi incadrat in grad de invaliditate III va putea lucra cu 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala grad ii sau iii istavarache istavarache Buna ziua, vreau sa fiu informat daca la varsta de 61 de ani cu o vechime in munca de 26 de ani cotizati (fara armata si facultate) pot beneficia de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensionare cazacudaniela cazacudaniela am 33 ani si sufar de o boala de piele cronica pemfigus vulgar si am inteles ca ma pot pensiona pe caz de boala. daca este adevarat vreau sa stiu de ce suma as ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? lacramioaraszilagyi lacramioaraszilagyi la capacitate de50% pot sa primesc pensie unde sa ma adresez (vezi toată discuția)