avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala grad II sau III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala grad II sau III

Buna ziua, vreau sa fiu informat daca la varsta de 61 de ani cu o vechime in munca de 26 de ani cotizati (fara armata si facultate) pot beneficia de pensie de gradul II sau III? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:06, 11 Noiembrie 2014
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Mai multe amanunte v-am dat in raspunsul meu la e-mail-ul de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sub stagiul minim de cotizare antofel antofel in luna august voi implini 61 ani, in ultimii 5 ani am cotizat la pensii in baza unui contract de asigurat si a D 600, acum am prbl. de sanatate si am avut 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie adry-klau adry-klau buna ziua va rog sa ma informati si pe mine in cazul unei femei de 61 ani cu vechime in munca de 10 ani , are vreo sansa sa beneficieze de vreun fel de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala fara loc de munca de 4 ani vasilemirea vasilemirea Buna seara.Tatal meu are 57 de ani si si-a pierdut locul de munca in urma cu 4 ani(s-a inchis fabrica).Recent a fost diagnosticat cu hepatita tip ... (vezi toată discuția)