avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala fara loc de munca de 4 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala fara loc de munca de 4 ani

Buna seara.Tatal meu are 57 de ani si si-a pierdut locul de munca in urma cu 4 ani(s-a inchis fabrica).Recent a fost diagnosticat cu hepatita tip B,diabet si ciroza. Vechimea in munca e in jur de 30 de ani.Pentru bolile de care sufera si pentru vechimea destul de mare poate sa iasa la pensie anticipat pe caz de boala chiar daca nu mai lucreaza? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 28 Ianuarie 2016
La varsta de 57 de ani poate sa-si deschida drepturile doar la pensie de invaliditate, daca va fi incdrat de catre medical expert al casei locale intr-un grad de invaliditate.
Amanunte gasiti aici:

[ link extern ]
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ARGENTINAN ARGENTINAN TATAL MEU E IN VARSTA DE 58 DE ANI SI E BOLNAV FOARTE GRAV . ACESTE BOLI FIIND: CIROZA HEPATICA, DIABET, PROSTATA SI BOALA HEMOROIDALA CRONICA. NU SE POATE ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma ajute cu etapele care se parcurg in cazul unui dosar de pensionare pe caz de boala ? Persoana are 47 de ani 23 ani vechime si a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nicoleta1990 nicoleta1990 Am si eu o nelamurire: Mama mea are 48 de ani,vechime in munca 9 ani si jumatate,are boala de gradul 2 -ciroza hepatica ,varice esofagiene si splenectomie.Este ... (vezi toată discuția)