avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Am dat in judecata un vecin, care a construit un imobil ale carui cote sunt cu 25% mai mari decat proiectul autorizat si primaria, pentru ca inspectorul de zona de la urbanism a semnat fara obiectiuni procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, desi depasirile sunt evidente; am cerut in instanta anularea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor.
Daca s-ar fi respectat L 50/1991 a autorizarii in constructii, inspectorul din primarie trebuia sa dispuna intocmirea unui pv de contraventie si refacerea lucrarilor intr-un termen dat, ceea ce insa nu s-a intamplat. Cu toate ca am sesizat primaria la timp despre nerespectarea proiectului autorizat, functionarii din primarie nu au luat masuri.
Este in curs o expertiza tehnica; unul din obiectivele expertizei, stabilit de instanta este urmatorul: "Sa se indice in cazul in care este posibil, prejudiciul produs reclamantilor in eventualitatea receptionarii lucrarilor cu nerespectarea dispozitiilor legale si incheierii neconforme a procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor raportat la situatia efectiv constatata."
Intrebare: daca expertul tehnic judiciar ajunge la concluzia ca avem un prejudiciu de x lei, pentru acest prejudiciu, trebuie sa platesc taxa judiciara de timbru?

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica sca baloisibaloi sca baloisibaloi Buna ziua, Cum comentati urmatoarea situatie . Intr-o cauza comerciala care are ca obiect un contract de prestari servicii intr-un contract cu finantare din ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara rmilitaru1 rmilitaru1 Un expert tehnic judiciar, specialitatea constructii civile si agricole, primeste obiectivele expertizei de la instanta de judecata; are voie sa introduca, din ... (vezi toată discuția)