avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutit de impozite angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutit de impozite angajatorul?

Buna ziua!
Ajutati-ma daca se poate, cu un raspuns.
Daca o firma angajeaza un proaspat absolvent de facultate, este cumva scutit de impozite, pentru 1 an sau 2 pentru angajatul respectiv?
Iar in cazul in care il da afara pe angajat, trebuie sa restituie angajatorul aceste taxe statului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:06, 26 Aprilie 2009
Dl Valeriu, si eu va spun din practica. La AJOFM Suceava, in momentul in care se inregistreaza conventia si anexele aferente, angajatorul specifica contul bancar in care sa primeasca subventia respectiva. Nu stiu sa fie reglementat ceva prin Proceduri. Ma mai uit acum.
Nu este nicaieri specificata o astfel de obligatie ( de a deschide cont la Trezorerie). Sunt reglementate doar modalitatile in care se depune indemnizatia de somaj si alte drepturi cuvenite somerilor.
Apoi, avand in vedere ca este o masura de stimulare a angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor şi crearea de noi locuri de muncă, angajatorul poate folosi aceste sume cum va dori, bineinteles, cu respectarea prevederilor legale. El are doar acele obligatii prevazute in conventia pe care o incheie cu AJOFM.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Multumesc pt.rectificare, era varianta veche cu sal.minim pe economie, asa este.
Orice ban primit de la stat, in afara restituirii impozitelor si taxelor de vireaza intr-un cont de trezorerie.si eu am avut societati cu subventii pentru salariati si au fost obligate sa-si deschida un cont la trezorerie.Poate asa este in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitate angajare absolvent 2010 relu cojocar relu cojocar Doresc sa angajez medic stomatolog la cabinet medical individual, absolvent 2010.Am vreo facilitate fiscala? (vezi toată discuția)
Beneficii angajare somer la ong chuupy chuupy Beneficiez de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent din octombrie 2009. Daca ma angajez la o ONG, angajatorul poate beneficia de avantaje din partea ... (vezi toată discuția)
Angajare proaspat absolvent silvia99 silvia99 exista beneficii pt o firma privata in cazul angajarii unui proaspat absolvent de facultate? in ce conditii? multumesc! (vezi toată discuția)