avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuiti de rude
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuiti de rude

Buna ziua,

Ma adresez dvs. pt ca nu gasesc nici un raspuns nicaieri. Am facut nunta acum un an si jum. si ne-am imprumutat de la o ruda de-a mea cu 1500 de euro pt ca pe ultima suta de metri nu mai aveam bani...Tb sa-i dam dupa nunta dar a fost o nunta cu datorii...nu cu strans bani, nu a venit toata lumea, ne-au pacalit. Cu greu am reusit sa-i dam banii inapoi acum o luna. In tot acest timp am pastrat legatura prin telefon. La un moment, pana sa dam banii inapoi, dat aceasta ruda a inceput a-i spuna prin telefon sotului ca-l cauta si-l gaseste, ca si-a facut nunta pe banii lui...etc...In tot acest timp mama mea tot a hartuit-o pe soacra mea cu mesaje sa dea banii...si multe alte rautati, pe mine nu mai zic....mai mult cand vine la mine numai urla si face scandal(asa a facut mereu) nu conteaza ca am un copil mic in casa care se sperie. Mai mult la un scandal din acesta calca rufe si a vrut sa-mi dea cu fierul incins in fata, eu a trebuit sa ma apar si am rupt masa de calcat...va spun sincer...foarte urat...Asa a facut mereu de cand o stiu.
Acum 3 luni a imprumutat ea de la aceeasi persoana ca si mine 2000 de lei, ramanand sa ii dau eu pt mama banii acestia inapoi pt ca eu am o datorie la mama mea. Eu nu am momentan acesti bani, dar sunt sunata zilnic de mai multi frati de-ai lor (mama si ruda ca sunt multi) tipa la mine, mi se reproseaza tot felul de lucruri...in fine urat. Acum mi-e frica sa nu vina peste mine in casa ca sunt in stare(mi-a mai facut asa). Pot eu sa ma apar cumva?
Poate cineva sa-mi spuna ceva? Daca ati inteles ca eu nu vreau sa imi platesc datoria, nu e asa. Vreau doar sa nu ma mai agreseze in halul acesta. Li se spune de un an si jumatate asta. Eu ii cunosc sunt agresivi si nu vreau sa-mi supun copilul la asa ceva.
mai mult cand vine la mine numai urla si face scandal(asa a facut mereu) nu conteaza ca am un copil mic in casa care se sperie.
Mai mult la un scandal din acesta calca rufe
si a vrut sa-mi dea cu fierul incins in fata,

Unde calca rufe, la dvs in casa :D?

Cu greu am reusit sa-i dam banii inapoi acum o luna

Bine ca i-ati dat, mult mai tarziu fata de cum v-ati inteles, dar acum ati scapat de stres.. sau nu pt ca desi
Eu ii cunosc sunt agresivi si nu vreau sa-mi supun copilul la asa ceva.

din mesaj rezulta ca v-ati mai luat un angajament de plata
Acum 3 luni a imprumutat ea de la aceeasi persoana ca si mine 2000 de lei, ramanand sa ii dau
, iar ruda a mai dat bani cu imprumut in numele dvs desi inca nu va achitaserati nici de datoria veche.

Acum mi-e frica sa nu vina peste mine in casa ca sunt in stare(mi-a mai facut asa). Pot eu sa ma apar cumva?

Sa nu mai le permiteti sa intre in casa, iar daca o fac fara voia dvs , chemati politia si faceti daca e cazul, plangere pt violare de domiciliu.
Daca tot aveti o relatie incordata cu rudele dvs, rupeti relatiile si nu mai luati bani imprumut.

Da, are obiceiul sa refaca ordinea la mine in casa, sa scoata tot afara, sa rearanjeze cum ii convine ei, daca n-o lasi inseamna ca n-o respecti, calca...etc...si in timpul asta face scandal..din orice..Din cauza ei am probleme si cu sotul...
De cand ma siu eu numai nervoasa si cu reprosuri si critici a umblat.

Deci exista o forma sa ma apar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de hartuire? Crina1995 Crina1995 Bună ziua. Sincer va spun îmi este rușine sa vorbește despre acest subiect (dar trebuie). Sunt hărțuit de viitoarea soacra. Nimeni din familia ei nu se ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la un camatar Alex20001 Alex20001 Am făcut o datorie de 30000 și nu mai pot sa o plătesc, băiatul a cerut camata la ei și implicit este un cămătar, nu știu cum sa dau banii înapoi, dar ... (vezi toată discuția)
Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)