Buna ziua. As avea si eu o intrebare: Sunt in divort si sotul meu a cumparat bilete la mare pt el si pt copil. In aceste conditii are dreptul sa-l ia de langa mine avand in vedere ca baiatul are 7 ani si nu vrea sa plece fara mami?
dNA CRED CA AR TREBUI SA INCURAJATI COPILUL SA AIBA O RELATIE STRANSA CU TATAL, ESTE PENTRU BINELE COPILULUI. Cum dvs. sunteti mama si el este si va ramane mereu tatal copilului dvs. Lasati copilul sa plece in vacante si concedii cu tatal, pastrati pentru dezvoltarea armonioasa a copilului dvs. o relatie de prietenie cu fostul sot.Multa intelepciune va doresc!
dreptul il are prin calitatea de tata, insa dumneavoastra trebuie sa ii permiteti, astfel intrati cu tatal in conflict. Totusi, la 7 anisori, depinde si de copil, ce vrea, adica cu forta nu il poate lua, daca copilul nu vrea va trebui sa discute tatal cu copilul si sa re-intareasca relatia cu el, relatie care probabil a avut de suferit in ult timp, nu stiu.
In ce stadiu e divortul? Ati ajuns la un plan parental cadru cu tatal? O intelegere amiabila privind relatiile cu copilul este necesara in cazul dumneavoastra, spre binele si in interesul micutului.
ar fi ideal sa poata petrece ceva timp cu tatal lui insa de 10 ani facem concediile impreuna si va garantez ca nu este un tata responsabil. Este vb de un om cu probleme grave cu alcoolul si care tot concediul sta numai beat. Cum as putea lasa un copil sa plece intr o vacanta mai ales la mare in aceste conditii?
De ce nu vrea copilul cu tatal? Ca nu vreti dv. sau exista cauze concrete?
E ciudat, psihologic vorbind, ca acel copil nu vrea cu tatal la 7 ani, e baiat, ar trebui sa inceapa identificarea cu parintele de acelasi sex la aceasta varsta...
Oricum, dv. mergeti in concediu cu copilul? Unde? Cu cine?
Nu puteti negocia cu tatal? Tatal are un job? E alcoolic?
Ar trebui sa vorbiti cu un avocat, sunt multe detalii de clarificat.
da, are un job detine o fuctie de conducere bine platita chiar motiv pt care nici nu m a lasat sa lucrez niciodata motivand ca eu trebuie sa stau cu copilul. Are mari probleme cu alcolul tocmai de aceea am si intentat divort si pt a mi proteja copilul de scenele urate din familie. Copilul nu vrea sa se duca pt ca noi inca locuim impreuna toti trei si nu pricepe de ce mami nu merge. El nu a fost pana acum despartit de mine niciodata chiar si in concediu era lipit de mine pt ca tatal era prea preocupat de pahar si nu de noi. Acesta este si motivul pt care nu sunt de acord nici eu. Credeti ma ca stiu f bine ce inseamna un concediu pt acest om. In ceeace priveste concediul meu eu nu mi pot permite sa l duc deoarece nu am un venit stabil insa consider mai importanta siguranta copilului decat o vacanta. Avocat nu mi pot permite tocmai de aceea va intreb pe dumneavoastra pe acest forum. Are dreptul legal sa l ia de langa mine impotriva vointei mele sau a copilului? ??