Buna ziua. As avea si eu o intrebare: Sunt in divort si sotul meu a cumparat bilete la mare pt el si pt copil. In aceste conditii are dreptul sa-l ia de langa mine avand in vedere ca baiatul are 7 ani si nu vrea sa plece fara mami?
Eu zic sa convingeti copilul sa mearga la mare cu tatal lui, imediat dupa ce va convingeti pe dvs ca aveti un copil responsabil care stie sa nu dispara de langa tatal lui daca nu-l tine mama de mana.
Fostul meu sot obisnuia sa bea in concedii de la prima ora pana seara cand ne culcam. Nu era beat, bea bere, care la mare e ca si cum ai bea apa - intra pe o parte iese prin piele. De cand ne-am despartit si merge singur cu copilul in concediu mai bea doar seara la masa. Tot bere, sau un pahar - doua de vin. Nu e la fel de atent cu copilul cum as fi eu, dar nici nu e nevoie. S-a julit copilul in vacante? Da. Dar a facut si snorkeling si surfing si catarari si o mie de alte lucruri. Ii place sa-mi povesteasca despre ele? Da. Il detest pe tatal lui? Da, dar n-are nici o legatura cu copilul.
Relaxati-va si dati-i drumul copilului sa creasca.
Si mi s-a mai aprins un beculet cand am citit postarea dvs, mai precis fraza asta "baiatul are 7 ani si nu vrea sa plece fara mami". Lasati-l sa creasca si sa devina un adult echilibrat si increzator in el, nu-l lasati sa se ascunda dupa "mami".
Nu cred ca am fost f explicita insa nici nu stiu daca pot fi mai mult decat atat aici pe forum. Nu ma refer la pierderea controlului reflexelor , ci despre pierderea controlului asupra necesitatilor fiziologice (scuze), a pauzelor lungi de respiratie incat ai senzatia ca murit iar in coltul gurii scoate un fel de spuma. Am vrut sa scot in evidenta ca nu spune niciodata nu in cazul unei propuneri de consum alcool chiar daca asta presupune dupa aceea sa plece cu masina spre exemplu, fiind prins si de politie, dar a reusit sa iasa din aceasta problema datorita functiei. A fost situatie in care a plecat cu copilul (de 4 ani) beat cu masina , l-am cautat tot orasul sa recuperez copilul pt ca el isi inchisese telefonul motivand ca nu isi terminase ce avea de baut la un prieten.Un alt exemplu ar fi ca anul trecut am plecat la mare cu 35 l vin in bagaje, de care s-a ocupat ce drag si mare spor tot concediul....Cum as putea sa cred ca acum va fi mai responsabil?
In alta ordine de idei angajarea unui avocat costa citeva zeci de mii ori eu pot castiga maxim citeva sute pe luna din care reusesc sa-i asigur hrana copilului atat. Copilul este f bine ingrijit si educat datorita faptului ca m-am ocupat de el in totalitate eu, tatal in timpul liber ocupandu-se de binecunoscuta lui activitate "beau ce vrei sa fac sa stau in parc pe banca ca prostul". Imi pare rau ca aici nu se pot posta si filmari pt a va dovedi situatia familiala pe care o traiesc. Nu imi urasc sotul dar nu vreau ca baiatul sa mai vada asa ceva in casa si mie ciuda ca tatal nu constientizeaza asta. Copilul deja a inceput sa-i reproseze ca miroase mereu a aclool. Of...