avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs pentru ocuparea unui post in sistemul bugetar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs pentru ocuparea unui post in sistemul bugetar (spital)

Ma aflu in plina desfasurare a unui concurs pentru ocuparea unui post de operator calculator, care se desfasoara in trei etape:
1. proba scrisa singura ca s-a desfasurat pana acum;
2.proba practica;
3. interviu.
Am trecut prin proba scrisa si am anumite suspiciuni cu privire la punctajul obtinut de unul din contracandidati, in sensul ca in timpul in care a completat raspunsurile 100% corecte, nu ar fi reusit nici sa citeasca toate intrebarile , nu mai vorbesc sa le interpreteze, nici gand.
As dori sa stiu ce as putea face in acest sens si daca la proba a doua am dreptul sa cer alte subiecte fata de cele care au fost pregatite deja si alese cu tamtam din 2 subiecte posibile, si ce lege pot invoca.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 15 Martie 2014
Potrivit Regulamentulului -cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice,

Art. 22. — Proba practica consta in testarea abilitatilor si aptitudinilor practice ale candidatului in vederea ocuparii postului vacant sau temporar vacant pentru care candideaza.

Art. 23. — (1) Proba practica se desfasoara pe baza unui plan stabilit de comisia de concurs, care va include urmatoarele criterii de evaluare:
a) capacitatea de adaptare;
b) capacitatea de gestionare a situatiilor dificile;
c) indemanare si abilitate in realizarea cerintelor practice;
d) capacitatea de comunicare;
e) capacitatea de gestionare a resurselor alocate pentru desfasurarea probei practice.
(2) In vederea testarii pentru proba practica se pot stabili si alte criterii de evaluare.
(3) Aspectele constatate in timpul derularii probei practice vor fi consemnate in scris in anexa la raportul final al concursului, intocmita de secretarul comisiei de concurs, care se semneaza de membrii acestei comisii si de candidat.
.....

Art. 31. — Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, proba scrisa sau proba practica, dupa caz, si interviu, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de cel mult 48 de ore de la data afisarii rezultatului selectiei dosarelor, respectiv de la data afisarii rezultatului probei scrise ori a interviului, la sediul autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest
drept.

Nu aveti ce sa invocati in sprijinul dvs, legea nu prevede ca un candidat la concurs are dreptul sa solicite alte subiecte decat cele stabilite de comisia respectiva.
Multumesc pentru raspuns!

Eu sunt convinsa ca acel candidat a stiut raspunsurile la testul grila pe de rost. Asta ma supara foarte tare, si din acest motiv asi dori sa pot cere schimbarea subiectelor inainte de inceperea desfasurarii concursului.
Daca exista suspiciuni atunci ar trebui sa fie sesizate in scris inainte de proba practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am depus dosarul pentru un post de secretar al unei ... liveomars liveomars Buna ziua, Am depus dosarul pentru un post de secretar al unei institutii in subordinea Consiliului Judetean. Cand am fost sa depun dosarul, d-na respectiva ... (vezi toată discuția)
Probe concurs factor poștal rural ion1967 ion1967 buna ziua ,vreau sa candidez pentru postul de factor postal rural si as dori informatii despre probele de examen ce trebuie sa invat ca sa fiu apt pentru ... (vezi toată discuția)