buna seara,as dori sa stiu daca se poate depune actele de divort fara sa l mai vad pe ex?daca se poate rezolva asa?fara mediere ,fara partaj..nu avem copii.va multumesc.
Daca sotul nu stie sau nu e de acord cu divortul, veti depune actele in instanta, va veti informa obligatoriu despre avantajele medierii, iar daca dansul va veni la mediere, sedinta se poate desfasura si separat.
Ar fi mai usor daca v-ati intelege cu sotul sa divortati la notar sau starea civila.
In instanta taxa pt divort prin acord sau culpa comuna e 200 de lei, din culpa sotului ,100. La notar in jur de 500, iar la starea civila, cat a hotarat consiliul local.
multumesc pt rasp.Sa va zic ce s a intamplat am plecat de acasa si mi am refacut viata..iar acum revenind in tara .vr sa divortez dar fara prezenta acestuia..se poate???a nu fim amandoi de fata .depun actele de divort sa le semneze si gata exista asa ceva sau doar in filme?multumesc anticipat.
Exact cum ziceti dvs, e secventa de film.. insa exista ceva variante in sensul asta si la noi. Important e sa va intelegeti in acest sens, chiar daca discutati printr-un tert. Macar stie de divort, e de acord ?
Dvs aveti acte de rezidenta in alta tara?