avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pentru sotia divortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pentru sotia divortata

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca a divortat de sotul ei cu putin timp inainte ca acesta sa decedeze, o persoana mai are dreptul la o parte din mostenirea averii sotului de care a divortat sau aceasta avere ramine in totalitate copilului?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:36, 16 Martie 2014
...mult, putin, nu conteaza.

Daca hotararea a ramas definitiva nu mai are calitate de sotie. E supravietuitorae, dar nu sotie supravietuitoare.

Mostenitor este copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)