avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA la un contract de leasing financiar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA la un contract de leasing financiar

O societate a achizitionat in martie 2012 o masina in leasing financiar,contractul fiind in 24 de rate.Din luna iulie 2012 s-a dedus tva la leasing de 50%.Din ianuarie 2013 firma a devenit neplatitoare de tva prin optiune.In martie 2014 se incheie contractul de leasing,firma plateste rata reziduala si ca urmare are loc transferul dreptului de proprietate asupra masinii. Pana pe data de 25 aprilie trebuie facuta ajustarea taxei deductibile aferenta masinii.Puteti sa-mi spuneti cum se face aceasta ajustare? Mentionez ca valoarea masinii este de 63.902 lei iar amortizarea se face in 5 ani,deci este un bun de capital.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism bela67 bela67 Am achizitionat in iulie 2009 un autoturism prin leasing financiar ca PFA neplatitoare de TVA. Cheltuieli deduse in RIP: - rata amortizare ( am ... (vezi toată discuția)
Ajustare t.v.a. leasing financiar dupa scoaterea utilizatorului din evidenta platitorilor de t.v.a. LauraB77 LauraB77 In 09.2010 am incheiat un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unui autoturism. Durata leasingului este de 5 ani, respectiv pana in 09.2015. ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare autoturism ovidiumazilu ovidiumazilu Buna Societatea detine un autoturism neamortizat integral. A fost avariat si am incasat dauna totala de la societatea de asigurare. In luna casarii se ... (vezi toată discuția)