avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de vanzare-cumparare auto fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de vanzare-cumparare auto fals

Buna ziua!Incerc sa fiu cat mai succint: un angajat al unei societati comerciale a achizitionat (fara acordul meu ) un automobil folosindu-se de identitatea mea (C.I.) . Intrebarea mea este urmatoarea : poate fi trasa la raspundere societatea comerciala la care acea persoana lucreaza (inainte/ dupa verdictul dat in procesul penal in care este urmarit angajatul) ?Mentionez ca am incredintat C.I.-ul in fotocopie societatii comerciale pentru anexarea la un dosar personal, iar angajatul a utilizat-o in scopul mai sus mentionat.
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
T-BONE, utilizator
Cel mai recent răspuns: T-BONE , utilizator 17:07, 16 Martie 2014
Dv ati incheiat procura autentificata in favoarea persoanei care a incheiat contractul de vanzare cumparare in care dv figurati drept proprietar ?
Daca dv nu ati incheiat procura pentru achizitie bun mobil,iar persoana fara acordul dv a inteles sa se foloseasca de datele dv de identificare,conditionat de circumstante,de prejudicii,acesta poate raspunde pentru faptele sale in fata dv sau si a legii penale
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Dv ati incheiat procura autentificata in favoarea persoanei care a incheiat contractul de vanzare cumparare in care dv figurati drept proprietar ?
Daca dv nu ati incheiat procura pentru achizitie bun mobil,iar persoana fara acordul dv a inteles sa se foloseasca de datele dv de identificare,conditionat de circumstante,de prejudicii,acesta poate raspunde pentru faptele sale in fata dv sau si a legii penale

Eu nu am absolut nicio legatura personala/profesionala cu angajatul acelei firme, nu am incheiat nicio procura. Eu nu am avut contact cu acel angajat numai in cadrul acelei firme (dovada este dosarul, care nu are absolut nicio legatura cu cvc fals, la care a fost anexata copia dupa C.I.). In acel contract eu figurez ca fiind cumparator, iar vanzatorul este o persoana necunoscuta. A fost intocmit dosar penal pe numele angajatului, insa eu sunt executat silit pentru neplata impozitului aferent acelui automobil (suma astronomica) si am avut numeroase cheltuieli cu aceasta problema.

Ceea ce doresc eu sa aflu este daca societatea comerciala poate fi trasa la raspundere pentru nerespectarea legii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Multumesc!
T-BONE, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ,am o întrebare. am cumpărat o mașină în decembrie ... Georgiana993 Georgiana993 Buna ,am o întrebare. Am cumpărat o mașină în decembrie și proprietarul nu mi-a dat fiscalul,cu promisiunea că mi-l va da. La rândul meu am vândut mai ... (vezi toată discuția)
Procura data de administrator TESTOS TESTOS daca se face procura de la administrator catre o alta persoana fizica e ok?...cine raspunde in acest caz? (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)