avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reinnoire pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinnoire pasaport

Buna ziua,

Detin un pasaport cu valabilitate pana anul viitor in octombrie, am fost acceptat la o universitate din state, voi fi plecat timp de 4 ani, incep in septembrie anul acesta; ceea ce doresc eu sa stiu este daca pot sa imi reinnoiesc pasaportul cu atat de mult timp inainte de termenul expirarii. Nu as vrea sa il declar pierdut pentru ca mai am o viza in el care mai are valabilitate de 6 ani.
Am inteles ca romanii din strainatate nu mai sunt nevoiti sa se intoarca in tara sa isi reinnoiasca pasaportul; daca as face asa, as avea probleme la eliberarea vizei de student?

Sper ca cineva sa ma poata ajuta, am cautat in alte locuri dar nu am gasit ceea ce ma intereseaza.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladylds , utilizator 20:33, 18 Martie 2014
Nu sunteti obligat sa predati pasaportul la preschimbare. Vi se taie un colt si il puteti pastra ca sa va puteti folosi in continuare de viza / vize.

Am inteles ca romanii din strainatate nu mai sunt nevoiti sa se intoarca in tara sa isi reinnoiasca pasaportul; daca as face asa, as avea probleme la eliberarea vizei de student?

La prima parte a intrebarii raspunsul este Da, puteti sa va schimbati pasaportul la consulat (sa aveti si cartea de identitate cu dvs.).
A doua parte a intrebarii nu o inteleg pentru ca nu vad legatura dintre locul eliberarii unui nou pasaport si viza de student :)

Multumesc, ma refer la faptul ca nu imi va crea probleme faptul ca pasaportul imi expira anul viitoar daca eu fac viza pe 4 ani...la eliberarea vize, nu as vrea sa bat drumul pana la Bucuresti si sa aflu apoi ca ambasada nu imi accepta pasaportul pentru ca eu vreau viza pe 4 ani si pasaportul expira la anul.
Cred ca ma intereseaza mai mult daca pot sa il schimb inainte de a expira, cu un an inainte.
Nu cred ca se va intampla asta insa e mai bine sa va informati direct la ambasada.
In legatura cu pasaportul, tinand cont ca mai e un an si jumatate pana va expira acesta in mod normal nu e posibil sa vi se elibereze altul.

Singurul lucru pe care vi-l pot spune cu certitudine este ca vizele nu se pierd la schimbarea pasapoartelor pe care sunt aplicate, doar valabilitatea acestora ca documente de calatorie expira. Pastrati pasaportul cu vizele si il aratati alaturi de cel nou.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Ares-3, moderator
Multumesc frumos.
Am mers pe site-ul ambasadei hotarat sa gasesc un raspuns. Si l-am gasit.

The validity of my Romanian passport is less than 6 months and I have a valid visa. Can I travel to the US with my current passport?

Yes. Romanians may travel to the U.S. with a passport that will expire during the next six months as long as they have a valid U.S. visa. Furthermore, just because your Romanian passport will soon expire, or may have already expired, does not mean that a valid U.S. visa has become invalid. You can also travel to the U.S. on a new Romanian passport and an expired Romanian passport that has a still-valid U.S. visa in it. If the validity of your passport expires while you are in the United States, however, you will need to apply to the nearest Romanian Consulate for a new one.

Deci nu trebuie sa il reinnoiesc, pot sa o fac dupa ce ajung in state. Al meu expira in mai mult de 6 luni :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire viza de sedere DDDAMORE DDDAMORE I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following: [i]I-am scris această întrebare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)