in luna februarie am preluat o firma platitoare de imp. pe profit, TVA la incasare. Ei lucrau in acelasi program de conta, asa ca eu am preluat intreaga baza de date. Acum, cand sa pregatesc declaratia 101, m-am uitat la balanta din decembrie si surpriza... in balanta apar conturi de 6 neinchise, adica am sold la ct 6022= 274.23 lei, la ct 604=490lei si la 622=-5 lei. M-am uitat in articole contabile si mi-am dat seama ca pers respectiva, dupa ce a inchis luna, a mai facut cateva inregistrari.
Ce sa fac acum, pentru ca lunile ian si febr sunt inchise si declaratiile aferente sunt depuse. Am redeschis lunile, si i-am dat reinchidere la luna decembrie, dar mi-a dat peste cap toata situatia, noroc ca salvasem inainte si am revenit.
Ce ma sfatuiti sa fac acum, am de facut D101 si in curand bilantul.
Si contul 542 apare cu sold pe analiticele sale? La sf de an se inchide cu 462?
Banuiesc ca 542 avea sold debitor. Acesta se inchide la decembrie prin contul 461,nu 462. Refaceti balantele corecte,atat la decembrie,cat si la lunile ianuarie si februarie. Declaratiile depuse pentru decembrie si ianuarie ,nu cred ca vor suferii rectificari dupa corectarea balantelor.
Bilant 2009
PUFACONT
Va rog sa-mi spuneți și mie ce precizări avem pentru închiderea anului 2009 aferente bilanțului sumele din ct. 542 se mai duc în ct. 461? si ... (vezi toată discuția)