avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de timbru, proprietar nou
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de timbru, proprietar nou

Buna ziua, in mai 2013 am imatriculat o masina din Germania si am achitat timbrul de mediu, pe care vreau sa o recuperez in instanta. Intre timp am realizat ca asigurarea pe numele meu este foarte scumpa (aproximativ 1200 lei pe an) si as vrea sa o trec pe numele mamei care este pensionara si ar plati 300 de lei pe an. Intrebarea mea este daca pot sa introduc actiune in instanta in numele meu, desi masina ar fi practic vanduta, sau deja ar trebui sa faca ea actiune pentru recuperare! Sau daca as depune cererea la instanta si ulterior as trece masina pe numele ei as putea sa imi recuperez taxa eu sau trebuie sa faca ea o alta actiune?
Mersi mult pentru raspuns!
Mersi mult pentru raspuns! O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: lucamihai09 , utilizator 09:10, 18 Martie 2014
cel mai sigur incepe actiunea in instanta si apoi schimba proprietarul. oricum pana la terminarea procesului masina se poate inmatricula pe altcineva fara a se plati taxa deoarece ti se da de la finante hartie cum ca nu ai recuperat taxa.
inca ceva doar pe numele tau se poate da in judecata deoarece tu ai platit taxa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa mediu stratocaster stratocaster Buna seara.Am avut o Dacia SOLENTZA din 2004 care a fost instrainata catre fiul meu in anul 2009 .Intre timp au crescut foarte mult taxele RCA iar fiul meu ar ... (vezi toată discuția)
Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Taxa auto lucian35 lucian35 Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea \\" taxe vamale \\" , pe care le-am platit. ... (vezi toată discuția)