avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu crestere copil

buna ziua
peste o luna mi se termina concediul crestere copil si as vrea sa intru in somaj iar firma vrea sa ma dea in somaj dar nu vrea sa desfinteze postul deoarece ei fac angajari in aceasta perioada. Cum pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 7 Aprilie 2014
Buna ziua am intrat in postnatal acum 2 ani in luna iunie,c.i.m dupa ce reiese in decizie a fost incheiat cu data de 10 08 2012 ,am primit decizia de incetare a c.i.m cu art 56 lit i,c.i.m a fost pe perioada determinata din ce reiese in decizie,in conditiile actuale pot beneficia de somaj?
In actualele conditii , nu mai puteti sa beneficiati de somaj , deoarece a expirat termenul in care trebuiau depuse actele - maxim 12 luni de la data incetarii c.i.m.

Art. 38 din Legea nr.76/2002:
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
......
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.


In conditiile actuale daca ma prezint la un alt loc de munca, la data incetarii postnatalului timp de 1 luna pot beneficia de somaj?
Daca va angajati pe durata determinata imediat dupa revenirea din CCC, atunci puteti beneficia de somaj.

Totusi nu ar strica sa intrebati si la AJOFM, intrucat pe o mare perioada din CCC dvs nu ati mai avut raport de munca.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca dianaelena71 dianaelena71 buna ziua ,va rog frumos sa imi spuneti cu ce articol ar putea sa imi incheie contractul de munca daca s-a desfiintat postul...fiind in concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de muncă după revenire din concediu îngrijire copil 2 ani dary76 dary76 Bună ziua. Am un salariat care se întoarce din CÎC 2 ani în 28.11.2014. Aş dori să desfinţez postul acestui salariat .Cu ce articol pot sa desfintez ... (vezi toată discuția)