Se da urmatoare problema: Eu am un handicap de gr. 1, si o Dacie neadaptata handicapaului = o dacie normala. Eu nu pot conduce, nu am carnet de sofer. Dacie este pe numele meu.
Legea 448/2006 = protectia pers. cu handicap, autoritatile, nu-mi ofera scutire la plata Rovinetei pt ca masina nu e adaptata handicapului, in schimb ar da scutire autoturismului parintilor.Doar mama mai traieste, ea nu are carnet. Prietenii in fond si fratele-mi conduce masina pe nunde am nevoie.
Asadar: Fara a vinde masina mea, ce act juridic pot face eu catre mama, astfel incit, autoturismul meu , juridic, sa fie al mamei ca folosinta, astfel incit sa mi se acorde pe autoturism scutire de la plata rovinietei. Se poate face ceva in acest sens?
Handicap accentuat
costi_mbd
=D> Va multumesc mult pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum, sunteti de un real ajutor.....va mai intreb insa pentru o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale
BDAN
Sunt persoana cu handicap gradul 1 GRAV cod handicap SOMATIC si am cumparat si inmatriculat pe numele meu, o masina adaptata preluarii si transportului ... (vezi toată discuția)