avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire plata Rovinieta pt handicap (legea 448/2006)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire plata Rovinieta pt handicap (legea 448/2006)

Se da urmatoare problema: Eu am un handicap de gr. 1, si o Dacie neadaptata handicapaului = o dacie normala. Eu nu pot conduce, nu am carnet de sofer. Dacie este pe numele meu.
Legea 448/2006 = protectia pers. cu handicap, autoritatile, nu-mi ofera scutire la plata Rovinetei pt ca masina nu e adaptata handicapului, in schimb ar da scutire autoturismului parintilor.Doar mama mai traieste, ea nu are carnet. Prietenii in fond si fratele-mi conduce masina pe nunde am nevoie.

Asadar: Fara a vinde masina mea, ce act juridic pot face eu catre mama, astfel incit, autoturismul meu , juridic, sa fie al mamei ca folosinta, astfel incit sa mi se acorde pe autoturism scutire de la plata rovinietei. Se poate face ceva in acest sens?

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat costi_mbd costi_mbd =D> Va multumesc mult pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum, sunteti de un real ajutor.....va mai intreb insa pentru o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale BDAN BDAN Sunt persoana cu handicap gradul 1 GRAV cod handicap SOMATIC si am cumparat si inmatriculat pe numele meu, o masina adaptata preluarii si transportului ... (vezi toată discuția)