avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numire pe functie publica de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numire pe functie publica de conducere

Vă rog să-mi spuneţi cum trebuie procedat legal în situaţia în care un funcţionar public de execuţie participă la un concurs de ocupare prin recrutare a unei funcţii publice de conducere -respectiv cea de director executiv şi este admis pe această funcţie.În baza propunerii de numire se face numirea prin act administrativ pe noua funcţie de conducere de director , iar postul de execuţie ocupat anterior se vacantează prin numirea pe funcţie de conducere şi se specifică acest fapt ăn actul de numire? Sau se face o încetare de raport de serviciu din funcţia publică de execuţie şi apoi numirea pe funcţia de conducere? Cum este mai corect?
Cel mai recent răspuns: ecaliopi , utilizator 17:32, 18 Martie 2014
Propunere de numire conducere+incetare executie+numire conducere.
Incetarea raportului de serviciu pe funcţia de execuţie in aceasta situatie in ce temei se face?
Respectivul isi face cerere de incetare a raportului de serviciu pe functia de executie si solicita totodata numirea in functia de conducere cu aceeasi data.
Nu cred ca poate fi recrutat, face deja parte din corpul functionarilor publici. Nu indeplineste conditii de promovare, cu examen, in conditiile prevazute de lege ? Ar putea sustine examen de promovare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrare functii publice clim adriana elena clim adriana elena Buna ziua. Am fost functionar public pana in data de 10 noiembrie 2008, incadrarea a fost Consilier ClasaI grad Prinicpal Treapta 1 am fost numita in aceasta ... (vezi toată discuția)
Speþã funcþionar public Danaioana Danaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problemă: Funcţionar public al unei institutii publice, ocupa functie publica de executie. Apoi acesta este ... (vezi toată discuția)