Unde si cum pot reclama Evaziunea Fiscala astfel incat sa se si ia in considerare?
Am fost angajatul unei firme X din Bucuresti, cu sediul social in sector 1 Bucuresti. Nu stiu nici acum cum mi s-a desfacut contractul de munca si cine a semnat pentru asta vreodata.
Patronul firmei X nu doreste a-mi achita restantele salariale (salariu triplu fata de contractul de munca-asta nu am cum s-o dovedesc) sustinand ca nu am ce sa-i fac.
Insa eu am destule documente privind gestiunea lui, facturi de la diversi furnizori care nu au fost bagate niciodata in contabilitate, evidente tinute de mine cum si catre cine a plecat marfa, sute de mailuri in care reglam gestiunea la sfarsit de luna in functie de vanzari samd.
Sa nu mai zic de carnete PSI expirate de jumatate de an, de faptul ca se lucreaza cu foc deschis turnatorie plumb fara vreo jena de Mediu samd.
Pentru relatii de munca intocmiti sesizare scrisa la ITM, cu numar de inregistrare/ data.
Pentru evaziune fiscala, intocmiti sesizare scrisa la ANAF, cu numar de inregistrare/ data.
Anexati la sesizari, documente care sa va sustina punctul dvs. de vedere.
Ceea ce spuneti dvs poate fi cu dus-intors.
Pentru acele documente - dac sunt in original - puteti fi acuzat de furt. De asemenea, un angajator destept va poate trage dupa el , ca si complice la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.