avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare de prima datã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare de prima datã

Prima angajare se face doar cu contract pe durată determinată? M-i s-a făcut un contract de muncă pe doar 3,5 luni, cu explicaţia, că pentru cei care încă nu au fost angajaţi niciodată, legea permite doar un contract individual pe durată determinată pentru prima oară. Am căutat, dacă exista o astfel de lege, dar nu am găsit vre-o lege referitoare la acest subiect. Ma puteţi ajuta? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: forzaL , utilizator 22:05, 17 Martie 2014
Nu exista asa ceva.
Conf art 83 CM contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
b) creşterea şi/sau modificarea temporară a structurii activităţii angajatorului;
c) desfăşurarea unor activităţi cu caracter sezonier;
d) în situaţia în care este încheiat în temeiul unor dispoziţii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fără loc de muncă;
e) angajarea unei persoane care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă;
f) ocuparea unei funcţii eligibile în cadrul organizaţiilor sindicale, patronale sau al organizaţiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte sau programe.
Vă mulțumesc! Răspunsul Dvs. mi-a fost de folos. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual perioada determinata costy_ors costy_ors cunoaste cineva o situatie in care poate fi incadrata o persoana cu contract individual de munca pe perioada determinata pe un post vacant? (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata adinavoda adinavoda Buna ziua, As dori sa stiu daca un secretar de scoala poate fi angajat pe perioada determinata si in ce conditii.Multumesc! (vezi toată discuția)
Dr. muncii tu_tu tu_tu Daca un angajat al unei institutii ( de exemplu, o femeie de serviciu), este in concediu medical, nestiindu-se pentru ce perioada, se poate angaja, pe perioada ... (vezi toată discuția)