Mi-am facut plin de sperante o firma SRL-D, am aplicat la proiectul de stat de 20.000 , am primit confirmarea ca e totul ok.
Urmeaza sa ma inscriu ca platitor de TVA prin optiune
Sediul social in sectorul 2, intr-un bloc de locuinte, intr-un apartament.
La ONRC a mers totul rapid.
La ANAF sector 2 mi-a spus ca firma nou infiintata nu este eligibila. Motivul ? aveam CAEN principal 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare si secundare diverse printre care si 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, cu care si incep pana prind putin curaj sa trec la pasul urmator - distributie en gros si punct de vanzare. Solutia oferita de inspector ?
Ori sa-mi schimb CUI-ul, sa trec activ principala 4791 ori sa-mi deschid punct de lucru. am facut punct de lucru in sectorul 5, am refacut documentatia, am depus dosarul la sectorul 2, urmand ca sectorul 2 sa trimita o notficare catre sectorul 5 ( cu ce, numai ei stiu) sa poata veni un inspector (de la care sector iar nimeni nu stie, arunca bila unul in gradina celuilalt) sa vada ca punctul de lucru e ok pentru activitatea principala si sa-mi emita CIF-ul.
Am fost la sectorul 5, unde mi-a spus ca eu nu am ce sa caut acolo ca totul se rezolva intre agentii.
CARE este procedura mai departe ? Povestea asta dureaza de 2 luni deja, e ridicol. #-o
Nu am inteles de ce trebuie sa va inscrieti ca platitor TVA prin optiune ?!?
Oricum, cereti in scris inregistrarea tot catre institutia unde ati primit solutia oferita de acel inspector, precizand ca ati respectat ceea ce a sugerat ca trebuie sa faceti, cerand si un raspuns legat de etapele necesare pentru finalizarea tuturor procedurilor in cadru legal, ca sa puteti ajunge acolo unde v-ati propus.
Succes !
Trebuie sa ma inregistrez in scop de TVA prin optiune. altfel nimeni nu o sa cumpere nimic de la mine in regim en gros.
Cat despre inspectorul care a venit cu mirifica solutie spune ca si-a facut treaba ca e de competenta sectorului 5, sector care ma trimite inapoi de unde am plecat.
Cat despre cerere in scris, iar ar mai dura 10 zile. Deja clientii ma asteapta cu comenzile de marfa si eu nu pot desfasura activ economice pana nu se termina circul asta.
Si mai poate dura cateva luni... Asa functioneaza sistemul in RO...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Informatii utile
aida85
as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)
Firma
Voxaledana
Buna ziua!
Am o firma la care activitatea principala(pe certificatul de inmatriculare) este comert cu ridicata al pieselor si accesoriilor pentru ... (vezi toată discuția)