avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fidejusor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fidejusor

Daca am instrainat in 07.07.2008 o S.C. in care eram fidejusor A (pt. leasing) ,in care se spune ca prin prezentul contract renunta la dreptul de discutiune si diviziune ,unei alte persoane Bcare in calitate de adm. a mai platit pana in dec. 2008 suma de 10.000 lei,eu administratorul A (fidejusor )mai am vreo obligatie fata de soc. de leasing?.
In febr. 2009 contractul s-a reziliat si adm. B a semnat un P.V. de predare a utilajului in 28.04.2009 catre o soc. de recuperare. ,Il angajeaza in vreun fel semnarea P.V.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 15:23, 27 Aprilie 2009
Nu-l angajeaza, as zice ca-l degreveaza de obligatii. Asta daca s-a incheiat un contract de novatie cu schimbare de debitor, asa cum banuiesc ca s-a intamplat.
S-a instrainat S.C. cu modificare la ORC fara a anunta soc. de leasing ,fidejusor figurez eu pers. initiala A .
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
ONU EMIL, utilizator
Daca s-a predat utilajul nu vad ce obligatii de plata mai subzista, poate doar eventualele rate scadente pana la rezolutiunea contractului de leasing. Pentru acele rate scadente si neplatite raspundeti in calitate de fidejusor in solidar cu persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare leasing ONU EMIL ONU EMIL Daca pe parcursul derularii unui contract de leasing unde adm. S.C este fidejusor societatea este instrainata daca noul adm. nu plateste ratele firma de ... (vezi toată discuția)
Raspundere ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat in 2008 la notar prin act aditional la act constitutiv partile sociale fara pretentii.Notarul a spus ca ulterior voi face P.V -le cu noul adm. ... (vezi toată discuția)
Rezolvare leasing ONU EMIL ONU EMIL Ce se intampla daca adm. unei soc.(care este si fidejusor) nu returneaza bunurile soc. de leasing in val. de 200.000 EUR .Adm. are ca pers fizica un teren de ... (vezi toată discuția)