avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pensie alimentara si partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pensie alimentara si partaj bunuri comune

dupa divort, am sentinta pt suma de 150 ron care o platesc lunar din mana pentru pensie alimentara. acum, in urma altui proces sunt bligat la plata sumei de 13000 ron, partaj bunuri comune, pentru care a venit sentinta sa mi se retina din salariu . eu am un salariu net de 657 ron. cat ar trebui sa fie retinerea pentru bunuri , in suma de cat ? care este gradul de indatorare admis de lege? am pensia de platit, am si eu o rata a mea, si as vrea sa stiu cat poate stabili d-na contabila de la firma la care lucrez, sa fie suma de retinut pe stat de plata. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:34, 26 Martie 2014
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume.
Vedeti ca in afara de poprire pe salariu, se poate ajunge si la vanzarea unor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si poprire viobz viobz Daca am poprire pe salariu, tot 25% trebuie sa platesc pensie alimentara??? (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)