avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Identificare temei de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Identificare temei de drept

Cand am achizitionat o proprietate, in contractul de vanzare-cumparare, am mentionat ca din curtea respectiva am dreptul de folosinta asupra unui teren de 30 metri patrati pentru a-mi parca 2 masini, pentru ca ce-i drept am fost pacalit la momentul respectiv ca nu se poate dezmembra aceasta parcela si ca deocamdata sa se inscrie in contract doar dreptul exclusiv de folosire a terenului. Dar vechiul proprietar a dezmembrat toata curtea mare de vreo 300 de metri, in care intra si acesti 30 de metri unde am drept de folosinta exclusiv si mi-e frica ca noul proprietar imi va lua si acesti 30 de metri si de acea vreau sa-l oblig pe proprietarul actual ( pana nu vinde ) la notarea in cartea funciara a imobilului pe care il detin a dreptului de folosinta in favoarea mea.
Ce temei de drept pot invoca in fata justitiei pentru a avea castig de cauza, adica sa-mi noteze in cartea funciara a imobilului meu, dreptul de folosinta exclusiva al acestui teren.
Va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Ramona Aldea Ramona Aldea cand se vinde o anumita parcela de teren (dintr-o anumita suprafata care a fost anterior dezmembrata) - pentru care exista CF separat, se blocheaza CF-ul pe ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)