avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp se prescrie o amenda?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp se prescrie o amenda?

Buna seara,
In cat timp se prescrie o amenda neplatita?
Dar impozitele neachitate la primarie?
Cum se radiaza acestea daca s-au prescris, din evidenta primariilor ?
Am o amenda in 2009.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:31, 26 Martie 2014
Amenda din 2009 se prescrie la 01.01.2015.
Se radiaza prin intocmirea unui proces verbal.
~ Conținut șters la cerere ~
"Obligatia" ... Ati vazut dvs. primarie sa aibe obligatie la ceva?? Hai sa fim seriosi.

Codul de procedura fiscala
Efecte ale împlinirii termenului de prescripţie
(1) Dacă organul de executare constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită a creanţelor fiscale, acesta va proceda la încetarea măsurilor de realizare şi la scăderea acestora din evidenţa analitică pe plătitori.
~ Conținut șters la cerere ~
Codul de procedura fiscala, nu codul de procedura civila.
Cum va spuneam in primul mesaj
Se radiaza prin intocmirea unui proces verbal.

Insa cand se face asta ?? nu scrie nicaieri ... Acum problema se pune asupra drepturilor cetateanului, care daca si le cunoaste, nu plateste si solicita in scris (sau verbal in situatiile fericite) aplicarea legii sau daca nu si le cunoaste plateste din urma ...cand atentie ... sumele raman bun platite, adica nu se mai restituie chiar daca termenul de prescriptie este implinit (asta este legea prescriptiilor extinctive). Cam asta este ...
P.S. Cat despre certificat fiscal, nu e chiar asa, primaria trebuie sa il elibereze ...altfel tangenteaza niste sanctiuni cam "aspre", in cazul unor plangeri "acolo unde trebuie".
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Amenda de la politia comunitara din 2009 sylvertim70 sylvertim70 am primit prin posta o scrisoare recomanadata in care era o somatie de la DFMT,prin care sant somat sa platesc o amenda din 5.11.2009 data la care a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)