avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire salariu!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire salariu!

buna seara!
Va rog sa-mi spuneti si mie daca am un angajat incadrat cu salariu minim pe economie (850 lei) net 643 lei si mi-au venit pt el 2 popriri, una de 5000 lei si un de 4.000, pot sa ii opresc 1/2 din salariu net

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 18 Martie 2014
C.proc.civ., art. 728 - Limitele urmăririi veniturilor bănești
(1) Salariile și alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariat carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta intr-o situatie: am primit pentru un salariat 4 adrese de infiintare a popririi pe salariu, 3 sunt de la ... (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Poprire ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc (vezi toată discuția)