buna seara pe 21 01 2014 am primit o comdamnare de 2luni inchisoare cu aplicarea art 81 atit scrie pe portal just ,acasa nu am primit nicio hotarire nu stiu nimic am vb cu av din oficiu atunci si mia zis sa astept hotarirea acasa detunci numai raspunde la tel ce trebuie sa fac va rog ?am gasit de munca in afara nu stiu daca pot pleca,ce trebuie sa fac?
Puteti verifica pe portalul instantelor de judecata daca s-a formulat recurs/apel de vreo parte din dosar si daca hotararea a ramas definitiva.
Daca este definitiva si ati primit o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, atunci puteti pleca din tara, la munca, fara nicio problema.
20.01.2014
Ora estimata: 9:00
Complet: 8 penal
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: condamnă inculpatu la pedeapsa de 2 luni închisoare, cu aplicarea art. 81 Cp.
Document: Hotarâre 148/2014 20.01.2014
ultima modificare a fost pe 6 02 altceva nu apare ,dar nu trebuie sa primesc o hotarire acasa? va multumesc
Acasa vi se trimite doar minuta. Adica ceea ce apare si pe portal.
Nu ati primit asa ceva?
Pe portal, in josul paginii, apare o sectiune "cai de atac".
Daca acolo nu apare ca a declarat vreo parte calea de atac, atunci hotararea este definitiva si puteti pleca linistit din tara.
Condamnarea in baza art. 81 Vechiul Cod Penal nu va instituie nicio restrictie de circulatie. Doar ca in cei 2 ani si 2 luni de incercare nu trebuie sa savarsiti nicio infractiune. in caz cotrar, suspendarea vi se revoca si veti executa cele 2 luni + pedeapsa care s-ar acorda, in regim de detentie.
nu am primit nimic acasa de aceea ma ingrijorez si pe portal la cai de atac; nu exista informatii va.multumesc mult pentru raspuns ,sper sa primesc si acasa
Din cate vad sentinta dvs. a fost pronuntata in data de 21.01.2014, ceea ce inseamna ca ne raportam la codul de procedura penala in vigoare la acea data, prin urmare conform disp. art.360 c.proc.pen. hotararile penale nu se comunica.
Se comunica numai dispozitivul hotararii, insa numai in situatia in care ati lipsit de la
judecata si pronuntare.
Daca doriti un exemplar al hotararii penale, puteti solicita instantei o copie legalizata a hotararii pronuntate, urmand sa formulati in acest sens o cerere adresata presedintelui instantei insotita de o taxa de timbru de 5.00 lei.