avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Opis de documente solicitate pentru autorizarea de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Opis de documente solicitate pentru autorizarea de functionare din punct de vedere al SSM

Ce documente trebuiesc trecute in acest opis? ceva suplimentar? autorizatia de AII? sanitar veterinară?......
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 20 Martie 2014
NU mai scrieti cu majuscule.
Detaliati ce doriti de fapt. Este vorba de documente pe care sa le prezentati la Registul comertului pentru infiintare firma ? Respectati formularul de completat pentru sectiunea ssm.
Daca doriti sa solicitati la ITM autorizatie de functionare dpdv al ssm, respectati prevederile Normelor metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.6 (1) In vederea autorizarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa depuna la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia isi desfasoara activitatea o cerere, completata in doua exemplare semnate in original de catre angajator, conform modelului prevazut in anexa nr.1.
(2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita de urmatoarele acte:
a) copii de pe actele de infiintare;
b) declaratia pe propria raspundere, conform modelului prezentat in anexa nr. 2, din care rezulta ca pentru activitatile declarate sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
(3) Pentru actele depuse in sustinerea cererii se va completa opisul prezentat in anexa nr.1.
da, este vorba despre anexa nr. 1
care sunt acele acte care se depun in sustinerea cererii? inafara de declaratia pe proprie raspunde re si copii dupa actele de infiintare.
exemplu: trebuie sa mai atasez alte autozizatii de la incendii, directia de sanatate publica, mediu....samd.......sau acestea intra la copii dupa actele de infiintare?
va multumesc
Interventie moderator:

1. Colegul meu a vrut sa spuna sa nu mai scrieti exclusiv cu litere mari (asa spune si Regulamentul de postare) pentru ca este si obositor la citit.

2. - Dvs. ati scris acum numai cu litere mici (!?).
- Puteti scrie cu litera mare acolo unde este necesar: la inceput de propozitie, dupa punct etc.
Cititi art.6 al.(2) pentru documente care trebuie depuse in copie.
Nu trebuie sa depuneti autorizatii emise de catre alte institutii ale statului.
Studiati anexele 1 si 2 si conformati-va.
ITM va efectua o verificare in teren si in functie de mentiunile dvs. in actele depuse la Registrul comertului (declaratii pe propria raspundere) este posibil sa mai solicite si alte documente (expl. fise tehnice de securitate si declaratii de conformitate pentru anumite produse, etc.), legate strict de securitatea si sanatatea lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare Mustatea Ioana Mustatea Ioana Autorizarea asociatiilor de proprietari cu privire la securitatea si sanatatea in munca este obligatorie?conform Lg. 319/2006? (vezi toată discuția)
Autorizare dpdv ssm autoritati publice GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Mă interesează să știu dacă autoritățile publice (primăriile) au nevoie de autorizare din punct de vedere al securității și ... (vezi toată discuția)
Autorizare itm marianadavid marianadavid Buna seara, O asociatie de servicii psihologice trebuie sa se autorizeze la ITM din punct de vedere al SSM? Multumesc! (vezi toată discuția)