avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu crestere copil= vechime in campul muncii?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu crestere copil= vechime in campul muncii?

Sunt functionar public la o primarie iar in perioada mai 2007- mai2009 am fost in concediu crestere copil pana la doi ani. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta perioada poate intra ca vechime in campul muncii si daca da, imi puteti da cadrul legal cu care pot dovedi?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 20 Martie 2014
In perioada respectiva era in vigoare OUG 148/2005 , care de la 20.01.2007 , prevedea :
art.18 (7) - Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Va multumesc pentru raspuns. Doamna de la resurse umane nu-mi recunoaste vechimea in munca pentru acei doi ani si nu pot sa primesc acei 15% in loc de 10% pentru vechime peste 10 ani.
Aratati textul de lege care prevede ca , perioada CCC = vechime in munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dupa concediu de cresterea copilului t_iulya t_iulya Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea problema. Lucrez in mediu bugetar din 2004 pana in prezent. In aceasta perioada am avut doua concedii de cresterea ... (vezi toată discuția)
Perioada concediului pentru cresterea copilului - vechime in munca ? ciancu ciancu Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada august 2008 - aprilie 2010 constituie vechime în muncă (dacă se ... (vezi toată discuția)