avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal - an detentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal - an detentie

un prieten a fost condamnat la 2 ani cu inchisoare .... in baza art 33, 34 cp ... am inteles ca un an de detentie = 8 luni este adevarat ?
:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 11:13, 23 Martie 2014
Nu se refera ca in general persoanele condamnate sunt in general eliberate coditionat dupa executarea a 2/3 din pedeapsa se petrecere in general dar nu este o regula in caz de comportament violent in timp detentie.
nu exista ca 8 luni sa fie egal cu 12 luni.
ceea ce ati auzit se refera la faptul ca din 2 ani trebuie sa executae 2/3 din pedeapsa(adica 8 luni dintr-un an) pentru a fi analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata (perioada din care se scad si zilelel considerate executate pe baza muncii prestate) , in urma analizei comisia apreciind daca detinutul a dat sau nu dovezi temeinice de indreptare situatie in care hotaraste in consecinta.
chiar si daca se libereaza condionat , pedeapsa se considera executata efectiv atunci cand expira in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de eliberare conditionata claele claele buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza un an de detentie? Nicole09 Nicole09 Buna seara, Un an de detentie cat dureaza efectiv? 12 luni? Sau cum se calculeaza? Multumesc. (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)