avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acces in colectivitate a unui copil cu retard mintal
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acces in colectivitate a unui copil cu retard mintal

buna seara. sunt educatoare la o gradinita si am inscris la grupa un copil cu retard mintal. ideea este ca in zilele in care acest copil frecventeaza gradinita nu imi pot desfasura activitatea intrucat este agresiv cu ceilalti copii (ii musca ii loveste ii trage de par, tranteste scaune, jucarii). la sedinta cu parintii, parintii copiilor s-au plans de prezenta acestui copil la grupa si as vrea sa stiu daca exista un cadru legal in baza caruia sa pot refuza prezenta acestui copil la grupa. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:21, 20 Martie 2014
Nu puteti refuza, acesti copii trebuiesc integrati in colectivitate, in societate, mai ales daca are certificat de orientare educationala. Educati copiii si parintii sa il accepte pentru ca este spre binele lor. Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările si completările ulterioare, consfinteste dreptul persoanelor cu handicap la educatie si formare profesională (art. 6, lit. b), accesul liber si egal la orice formă de educatie, indiferent de vârstă, în conformitate cu tipul, gradul de handicap si nevoile educationale ale acestora (art. 15, alin. 1). Refuzul dvs. de a integra copilul poate constitui discriminare si puteti fi sanctionata cu usurinta pentru acest fapt.
Este adevarat, nu este usor, dar aceasta "misiune" face parte din meseria dvs. Succes!
S-a mai discutat aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa va impartasesc următoarea experienta ... Catalinaloghin Catalinaloghin Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea experienta trăită de mine în ultima vreme pentru ca simt ca este un abuz. În data de 08.01.2024 mi am ... (vezi toată discuția)
Copii terorizati la gradinita de catre un coleg cu tulburari grave de comportament. irinaina irinaina Buna ziua, Am un copil in varsta de 5 ani care frecventeaza cursurile unei gradinite de stat. Printre colegii lui de grupa exista un copil cu tulburari grave ... (vezi toată discuția)
Prescolari - probleme la gradinita, copil agresiv barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un copil de gradinita reprezinta o amenintare pt siguranta si integritatea fizica a celorlalti copii? In grupa ... (vezi toată discuția)