avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pretentii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pretentii

Am incheiat cu o firma un contract de vanzare cumparare produse pe anul 2009. La una din vanzari, prevazute in actul aditional la contract, firma respctiva (vanzatorul) nu a respectat conditiile de executie a produselor ( dimensiune, grosime, inaltime), eu am platit pretul in avans, iar acum doresc recuperarea acestor bani. Clauza de reziliere a contractului prevede rezilierea de plin drept a contractului cu un preaviz de 15 zile. Totodata clauza de reziliere a contractului mentioneaza ca produsele executate de vanzator vor fi primite si platite de vanzator.Voi putea recupera suma de bani printr-o actiune in constatarea rezilierii, restituirea pretului platit si eventual daune sau voi intenta actiune in pretentii prin care voi solicita daune (prejudiciul efectiv suferit= suma de bani platita si beneficiul nerealizat)?
Cel mai recent răspuns: aartist , utilizator 07:37, 28 Aprilie 2009
ati preluat produsele, cu defecte? exista un proces verbal semnat cu obiectiuni? pana la rezolutiunea contractului exista procedura solutionarii amiabile a partilor. incercati. poate ca vanzatorul isi va repara greseala , fara a fi nevoie sa reziliati contractul. Relatia comerciala poate continua
Marfa a fost preluata de la vanzator de catre un sofer, iar receptia am facut-o la noi. Am reclamat aceste lucruri vanzatorului, dar acesta nu a procedat la inlocuirea produselor, desi au trecut aproximativ 30 de zile. In aceste conditii ce actiune voi intenta?
ati reclamat in scris? ok, daca ati facut asa. in ce priveste rezilierea contractului care sunt cazurile in care se reziliaza, motivele?
"Rezilierea opereaza de plin drept, cu un preaviz de 15 zile pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale. Rezilierea nu are efecte asupra obligatiilor scadente. produsele executate incetarii contractului vor fi primite si platite de cumparator."
Stimate D-le consilier, ce este de facut in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
inaintati preavizul asteptati cele 15 zile si ndreptati-va impotriva partii

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Nerspectarea calitatii lucrului vandut? aura1 aura1 Buna-ziua, In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)