avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerspectarea calitatii lucrului vandut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerspectarea calitatii lucrului vandut?

Buna-ziua,
In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul platit. In acest caz este vorba de vicii sau de nerespectarea calitatii lucrului, corespunzator obligatiei de predare?
Voi intenta o actiune bazata pe pe art 1073 Cod Civil?
Cel mai recent răspuns: aura1 , utilizator 14:06, 8 Ianuarie 2009
va trebui sa incercati pe cale amiabila inlocuirea produsului iar daca se refuza sa promovati o actiune in rezolutiunea contractului cu evetuale daune interese.
Din punctul meu de vedere , este o error in substantiam , catre atrage nulitatea relativa a contractului .
De ce credeti ca poate fi introdusa actiune in rezolutiune, din moment ce respectivul vanzator si-a executat obligatia, dar in mod necorespunzator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii sau nerespectarea calitatii lucrului aura1 aura1 Buna-ziua, In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune aura1 aura1 Pot solicita rezolutiunea unui contract pentru executarea necorespunzatoare a unei obligatii? Executarea necorespunzatoare a unei obligatii reprezinta tot o ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare chrisss81 chrisss81 Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in ... (vezi toată discuția)