avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune

Pot solicita rezolutiunea unui contract pentru executarea necorespunzatoare a unei obligatii? Executarea necorespunzatoare a unei obligatii reprezinta tot o neexecutare?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aura1 , utilizator 09:19, 9 Ianuarie 2009
ati mentionat acest lucru la clauze de reziliere? atunci da.daca nu trebuie sa probati executarea necorespunzatoare...
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, depinde in ce consta obligatia pe care persoana respectiva nu si-a indeplinit-o intocmai. In anumite conditii neindeplinirea corespunzatoare a obligatiei este privita ca o neexecutare a acesteia, iar in temeiul art. 1020 si art. 1021 Cod civil puteti solicita rezolutiunea contractului, dar numai daca puteti proba aceasta neexecutare potrivit art. 1169 cod civil.
Despre ce fel de contract vorbiţi? Desfiinţarea unui contract se poate realiza pentru viitor (reziliere) sau poate retroactiva pînă la data încheierii contractului (rezoluţiune). De altfel, unele dintre răspunsurile de mai sus vorbesc despre reziliere, altele despre rezoluţiune...

Apoi, nu orice neîndeplinire a unei obligaţii contractuale poate atrage rezoluţiunea sau rezilierea.

Puteţi da detalii? Altfel, rămînem în domeniul teoriei fără aplicare practică.

Liviu S.Bordaş
In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul platit. In acest caz este vorba de vicii sau de nerespectarea calitatii lucrului, corespunzator obligatiei de predare?
Voi intenta o actiune bazata pe pe art 1073 Cod Civil?

Alte discuții în legătură

Nerspectarea calitatii lucrului vandut? aura1 aura1 Buna-ziua, In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul ... (vezi toată discuția)
Vicii sau nerespectarea calitatii lucrului aura1 aura1 Buna-ziua, In situatia in care am cumparat un produs care nu are grosimea, dimensiunea si rugozitatea contractata ce pot face pentru a-mi recupera pretul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea judiciara in constractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva din randul dumneavoastra diferenta intre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza contractuala ... (vezi toată discuția)